Pagina principala Contact | Harta site-ului Cautare:

Semnal firme, conform art. 237 din Legea nr. 31/1990, republicata

Societati carora le recomandam sa-si verifice:

a) durata valabilitatii titlului legal privind sediul social;
b) durata mandatului administratorilor;
c) durata mandatului cenzorilor;


In aceste situatii aveti urmatoarele obligatii legale:
• pentru ipotezele de la lit. a), b) si c) sa intocmiti actul modificator (hotararea adunarii generale/act aditional/incheierea unui contract de sediu, etc.) si in termen de 15 zile sa va prezentati la Oficiul Registrului Comertului unde sunteti inmatriculat, pentru a solicita inregistrarea mentiunii corespunzatoare;

Accesare lista firme

Va mai recomandam sa verificati:

a) durata societatii;
b) marimea capitalului social subscris;
c) preschimbarea certificatului de inmatriculare si a certificatului de inregistrare fiscala cu certificatul de inregistrare.


In aceste situatii aveti urmatoarele obligatii legale:
• pentru ipotezele de la lit. a) si b) sa va prezentati la Oficiul Registrului Comertului unde sunteti inmatriculat, cu actul de numire a lichidatorilor, declaratiile pe propria raspundere ale lichidatorilor personae fizice sau ale reprezentantilor permanenti ai lichidatorului persoana juridica privind indeplinirea conditiilor legale pentru detinerea acestei calitati, etc. si sa solicitati inregistrarea mentiunii de numire a lichidatorilor in registrul comertului;
• pentru ipoteza de la lit. c) sa va prezentati la Oficiul Registrului Comertului unde sunteti inmatriculat, cu originalul certificatului de inmatriculare si al certificatului de inregistrare fiscala si sa solicitati preschimbarea acestora.

Lista va fi actualizata atat pe masura ce societatile comerciale isi rezolva problemele semnalate cat si pentru a asigura exactitatea datelor furnizate!